1000 TL ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Göğüs Ucu Çatlağı veya Kanamaları Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir? Ne Kadar Sürer?
26.05.2024

Göğüs Ucu Çatlağı veya Kanamaları Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir? Ne Kadar Sürer?

Göğüs ucu çatlağı veya kanaması, kadınların emzirme döneminde en çok şikayet ettikleri hususlar arasında yer alır. Anneler için bebeklerini emzirmek hiç şüphesiz keyifli bir an olsa da bazı sıkıntılı durumlara da davetiye çıkarabilir. Anne sütünün içeriği bebeğin gelişimi için çok önemli olduğundan emzirme döneminde mutlaka bu kriterlere dikkat edilmelidir. Ancak emzirmeye yeni başlayan annelerde göğüs ucu çatlağı ve kanamaları gibi şikayetler görülebilir. Bu yaralar varken emzirmek zorlaştığı için bazı tedavi yöntemlerinin uygulanması faydalı sonuçlara ulaşılmasını sağlayacaktır.

Göğüs Ucu Çatlağı Nedir?

Annelerde göğüs ucu çatlağı oluşumu, emzirmeye ilk başlanılan dönemde ortaya çıkar. Bu çatlak ve kanamalar, emzirmeyi zorlaştırsa da bebek her emmeye başladığında acı verici olabilir. Yarayı iyileştirici yollara başvurulması halindeyse göğüs ucu çatlağı kısa sürede tedavi edilebilir ve emzirme süreci daha acısız geçebilir. Bunun yanı sıra göğüs ucu çatlağı ve yaraları, memeyi çevreleyen kahverengi küçük alan boyunca oluşan hassas cilt kısımlarıdır. Doğru emzirme teknikleri ve koruyucu ürünler kullanılarak göğüs ucu çatlağı şikayetleri ortadan kaldırılabilir.

Göğüs Ucu Çatlağı Neden Olur?

Emzirme sürecinde göğüs ucu çatlağı nedenleri oldukça basittir. Bebekler emme refleksi ile dünyaya gelmiş olsa bile memeden süt getirmeyi deneyerek öğrenirler. Bu yüzden bebeğin emzirme sürecinde doğru pozisyonda tutulması gerekir. Eğer doğru pozisyonda olmazsa bebek bu sırada dilini geri çekerek emmeye çalışır ve bu da yanlış bir yöntem geliştirir. Yanlış yöntem ile emmeye çalışan bebeğin her hareketinde meme bölgesinde hassas dokular tahriş olabilir. Bu durumda göğüs ucu çatlağı ve kanamaları yaygın bir şekilde görülebilir. İşte bu tür sorunlarla baş etmek adına öncelikle doğru emme tekniklerinin ve pozisyonlarının uygulanması son derece önemlidir.

Göğüs Ucu Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

Annelerin göğüs ucu çatlağı tedavisi sırasında dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Emme sırasında göğüs ucunda acı ve sızı hissetmek son derece normaldir ancak bu belirtilerin uzun süreli olmamasına karşı çözüm üretilmelidir. Göğüs ucu çatlaklarına ve kanamalarına iyi gelen hususlar şunlardır:

  • Emzirme pozisyonunu doğru ayarlamak ve bebeğin rahat bir şekilde süt emmesine yardımcı olmak en önemli husustur. Bu sayede sürekli tahriş ve acı hissiyatı oluşmadan emzirme süreci tamamlanır.
  • Her emzirmeden sonra göğüs ucu çatlağı olmaması için hassas bölgeye ılık kompres yapılmalıdır.
  • Meme ucunun her daim nemli kalması ve çatlak olmaması için pamuklu göğüs pedleri kullanılabilir. Bu sayede meme ucundan gelen süt sızıntılarıyla bu bölgenin her daim nemli kalması sağlanır.
  • Tamamen doğal içeriğe sahip göğüs ucu çatlağı kremlerinin kullanılması tavsiye edilir. Doğal ve organik içeriği sayesinde bu kremler bebeğe herhangi bir zarar vermediği gibi annenin dokusunda da yara oluşumunu engeller.

Bu kriterlere dikkat ederek göğüs ucu çatlağı ve kanamaları gibi problemler ortadan kaldırılabilir. Uzmanların tavsiyelerine uyulması son derece önemlidir.

Göğüs Ucu Çatlağı Ne Kadar Sürer?

Göğüs ucu çatlağı tedavi süreci kullanılan yöntemlere ve kaliteli kremlerin tercih edilmesine bağlı olarak değişir. Emzirme sürecindeki annelerin göğüs ucu çatlağı şikayetlerinin kısa sürede geçmesi için doğru ekipmanlar ve yöntemler uygulamaları gerekir. Eğer uzmanların tavsiye ettiği gibi hareket ederseniz göğüs ucu çatlağı kısa sürede iyileşir ve bebeğinizi emzirmekten dolayı herhangi bir şikayet yaşamazsınız. Bebeğinizle en iyi bağı kurabilmek için göğüs ucu çatlağı olmadan emzirmeye devam etmek son derece önemlidir.

Blog Son Eklenenler
Muayene Eldiveni Nedir?

Muayene Eldiveni Nedir?

Tıbbi muayene eldiveni , adından da anlaşılacağı üzere sağlık sektöründe en çok kullanılan medikal ürünlerin başında gelir. Doktorlar ve sağlık çalışanları arasında nitril eldiven adıyla da anılan muayene eldiveni, hijyen ve kullanım kolaylığı sağlar. Özellikle hastanelerde ve sağlık ocaklarında hijyeni sağlamak için sık sık tercih edilen muayene eldiveni kullanım alanları bir hayli geniştir. Genelde sağlık sektöründe kullanılsa da muayene eldivenlerini iş güvenliği sebebiyle kimya ve kozmetik sektörlerinde yaygın bir şekilde kullanıldığı bilinir. Bu yazımızda muayene eldiveni nedir , ne işe yarar ve özellikleri nelerdir gibi en çok merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Devamını Oku
27.05.2024
İdrar Stribi Nedir?

İdrar Stribi Nedir?

İdrar stribi, hastane ve aile sağlığı merkezi gibi yerlerde en çok kullanılan medikal ekipmanlar arasında yer alır. Adından da anlaşılacağı üzere hastanın muayene olması sırasında vereceği idrar tahlilinde bu tür kullan at yapıdaki stribler kullanılır. Hasta olan kişiden alınan idrar örneği ilk önce görünütüsü ve rengi bakımından doktorlar tarafından test edilebilir. Ayrıca koku gibi dansite özellikler de strip üzerinde farklılık gösterebilir. Sağlık sektörünün olmazsa olmaz medikal ekipmanlarından biri olan idrar stribi günümüzde hastaların da merak ettiği bir ekipmandır. Kullan – at prensibine sahip idrar stribi sayesinde hastaların etkili biçimde muayene edilmesi sağlanabilir.

Devamını Oku
27.05.2024
Branül Nedir?

Branül Nedir?

Branül kullanımı özellikle sağlık sektöründe oldukça yaygındır. Hastaların sık sık karşılaştığı branül, ismen yabancı gelse de hastalar tarafından yakından bilinen bir medikal ekipmandır. Genel olarak kan alımlarında acı duyulduğu iddia edilse de branül kullanıldığında hastanın daha kolay ve acısız bir şekilde kan vermesine yardımcı olan bir araçtır. Sağlık sektöründe çalışanların yoğun şekilde kullandığı branül hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Medikal ekipmanlar arasında yer alan branüller, sağlık sektöründe en çok ihtiyaç duyulan ekipmanlardandır.

Devamını Oku
27.05.2024
Abeslang Nedir?

Abeslang Nedir?

Abeslang çubuğu özellikle hastanelerde muayene olan hemen hemen herkesin mutlaka karşılaştığı bir tıbbi ekipmandır. Geçmişten günümüzde muayene sırasında en çok kullanılan medikal ekipmanlardan biri olan abeslang, isim olarak yabancı olunsa da herkesin bildiği bir araçtır. Hastaların muayene olurken sık sık karşılaştıkları abeslang sağlık sektöründe kullanılan bir çubuktur. Tek kullanımlık medikal ekipmanlar arasında yer alan abeslang her sağlık ocağında veya hastanede mutlaka bulunması gereken malzemelerdendir. İnternet üzerinden abeslang nedir , nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını arayanlar bu yazımızda merak ettikleri detayları öğrenebilirler.

Devamını Oku
27.05.2024
Aile Hekimliği Performans ve Kalite Dokümanları Nelerdir?

Aile Hekimliği Performans ve Kalite Dokümanları Nelerdir?

Aile hekimliği performans ve kalite belgeleri, her sağlık ocağında bulunması gereken ekipmanlar arasında yer alır. Sağlık ocaklarında veya aile sağlığı merkezlerinde, halkın çeşitli konularda bilinçlenmesini sağlayan bu dokümanlar fotoğraflı veya resimli olabilir. Aynı zamanda sadece aile sağlığı merkezini kullanan hastaların değil sağlık ocağında çalışan personeli de yakından ilgilendiren talimatnameler ve belgeler bu dokümanlar içinde yer alabilir. Aile hekimliği performans ve kalite dokümanları, kullanım koşullarına göre farklı çeşitlere ayrılabilir.

Devamını Oku
27.05.2024
Aile Hekimliği Genel Malzemeleri Nelerdir?

Aile Hekimliği Genel Malzemeleri Nelerdir?

Aile hekimliğinde kullanılan malzemeler, genel olarak kullan at tipinde ve steril ekipmanlardan oluşur. Hastaların aile sağlığı merkezlerinde sağlık koşullarına uygun bir şekilde muayene edilip hastalıklarının tedavisinde bu malzemelere büyük ihtiyaç vardır. Tahlil tüpleri gibi ufak görünen ekipmanlar bile aile hekimliği genel malzemeleri arasında önemli bir yer edinir. Her aile hekimliğinde hastaların muayene ve tedavileri için bazı saklama koşullarına uygun ölçüde belirli malzeme ihtiyaçları vardır. Aile hekimliği malzemeleri ile hastaların muayene ihtiyaçları da sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olur.

Devamını Oku
27.05.2024
Tıbbi Atık Toplama Ekipmanları Nelerdir?

Tıbbi Atık Toplama Ekipmanları Nelerdir?

Tıbbi atık toplama araçları, özellikle hastane ve özel kliniklerde en çok kullanılan medikal ekipmanlar arasında yer alır. Tıbbi alanda hasta muayene ve tedavilerinde kullanılan malzemelerin düzenli bir şekilde toplanıp imha edilmesi gerekir. Bu yüzden tıbbi atıkların hastalara, sağlık personeline ve çevreye zarar vermemesi adına tıbbi atık toplama ekipmanları kullanılır. Hemen hemen bütün hastane ve kliniklerde gördüğümüz bu ekipmanların sağlık personeli tarafından aslına uygun olarak kullanılması gerekir. Ancak bu sayede tıbbi materyaller sağlığa ve çevreye zarar vermeden toplanıp sorunsuz bir şekilde imha edilebilir.

Devamını Oku
27.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.